Založ si blog

Škola komunálnej správy so znalosťami architektúry – Kanalizačná univerzita

Chýba v našej krajine (asi by stačila aj stredná) škola pre štátnych a komunálnych úradníkov.

 

Jej súčasťou by boli znalosti o verejných priestranstvách a verejných stavbách a sčasti aj so základnými znalosťami logistiky a náležitosťami verejných stavieb a náukou o stavbe bezpečných ciest, chodníkov a kanálov.

 

Chýba nám ‚kanalizačná univerzita‘ pre štátnych gazdov.

 

Baťovská škola pre výkonne panie a výkonných pánov na mestských úradoch, ktorí by na nej  povinne museli absolvolať pri svojej práci  aspoň 1/2 ročné doškolenie alebo by mali rovno maturitu so štátneho gazdovania. S možnosťou udeľovať absolventom  (stredoškolský) nový titul ‚štátny gazda‘.

 

Ideálne by bola takáto škola pod gesciou profesorov architektúry a krajinkárska a aj trochu cestárských a hydrologických profesorov.

 

A aj každý starosta by  musel pred nástupom do funkcie školenie na tejto škole absolvovať – v prípade, že toho by starosta nebol schopný by musel platiť zo svojho rozpočtu službu úradníka, ktorý školenie má a platiť  faktúry za konzultácie pre obec od neho.

 

A jeden test  pre absolvovanie by mal byť praktický – vykopať či revitalizvoať 3 m cestného kanála v niektorej dedine  alebo vybetónovať  6 ks chodníkových  štvorcov 50x50x15 pre chodník.

 

 

Ako hodnotiť komunikovanie v práci

16.05.2017

1. počtom slov málo oproti veľa 2. dôležitosťou k pracovným problémom naučené z príručiek a opakujúce sa a nič neriešiace a tým aj zbytočne otliachavanie problémov oproti nápomocné potrebné komunikovanie hľadajúce a nabádajúce k riešeniu a poukazujúce na nové problémy 3. dávajúce potrebné informácie o ľuďoch v práci nabádajúce k ochrane a pomoci kolegovi [...]

Maskot na 17. 11. – králiček

16.11.2016

Pre mňa bol 17. 11. 1989 pekný deň, keď som bola zaľúbená do svojej prvej lásky aj keď nedopadla nejako hodnotne, ostala mi po nej príjemná spomienka. A maskotom 17.11. 1989 pre mňa je a ostane králiček, taký strakatý čiernobiely, ktorý dokáže utekať slobodne (CEZ hranice) FIGLIARSKY, kde chce. Stačí nechať pri uponáhľanom krmení otvorené [...]

Vysielač

14.11.2016

Krásnú stavbu hodnú obdivu perfektne vylepšili kovovými lezúcimi miminkami. Možno je v tom aj nejaký iný symbol spojenia, netuším aký. Linka na deailnejšie info o žižkovskom vysielači. Keď stojac pod vežou pozerajúc do neba človek svojími očami vidí len oblohu plnú hviezd a okolie vidí vo svojich prijímačoch rozmanité širokopásmové vysielanie. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

dobraradanadzlato

grafománia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 20232x
Priemerná čítanosť článkov: 1686x

Autor blogu

Kategórie